logo   Hazeleerstraat 66
9400 Okegem (Ninove)
Tel. 053/67.11.96 Gsm 0475/37.78.25
E-mail ons
 

maandag tot donderdag en zaterdag 10u-18u
zondag 13.30-18u
(uitgezonderd mei-juni-augustus-september)
vrijdag en feestdagen gesloten

 
   
   
 
  Meubelen Gies Okegem
   
 

Leder is een prachtig product dat de stempel van de natuur draagt: het ademt, is duurzaam en geeft warmte maar toont ook de onregelmatigheden die de natuur met zich meebrengt (littekens, insectenbeten, e.d.). Plooien en golvingen zijn geen symptomen van mindere kwaliteit omdat het leder op zich reeds een natuurlijke rek bezit. Vermijd directe blootstelling aan een verwarmingselement of zonlicht. Beide factoren kunnen het leder uitdrogen zodat er fijne barstjes kunnen ontstaan (craquelé effect). De luchtvochtigheid in de kamer is dus van groot belang. Al naargelang de afwerking kunnen we het meubelleder indelen in drie grote groepen:

 
 

1. Afgedekt leder
Het leder heeft een gepigmenteerde afwerking ondergaan, waardoor het natuurlijk nerfbeeld gedeeltelijk of geheel verdwenen is. De toplaag biedt voldoende bescherming tegen invloeden van buitenaf. Stof en vuil kunnen verwijderd worden met een vochtige zeem die vrij is van alle zeep- en detergentenresten. Om het leder soepel te houden dient u het te behandelen met ricinusolie (wonderolie). Op een zachte, vochtige doek worden 6-8 druppels gelijkmatig verdeeld (voldoende voor 1m2). Hiermee wordt het leder zacht in ronddraaiende bewegingen ingewreven: deze behandeling mag maximaal 2 maal per jaar worden toegepast.

 

2.Semi-aniline
Het leder wordt na de aniline vatverving voorzien van een licht gepigmenteerde beschermlaag. Het natuurlijk nerfbeeld blijft zichtbaar zodat deze ledersoort dichter staat bij de oorspronkelijke huid. Het handwischleder wordt na een dekkende verflaag handmatig uitgepoetst, waarna het voorzien wordt van een transparante beschermlaag. Stof en vuil kunnen verwijderd worden met een vochtige zeem die vrij is van alle zeep- en detergentenresten. Om het leder soepel te houden dient u het te behandelen met ricinusolie (wonderolie). Op een zachte, vochtige doek worden 6-8 druppels gelijkmatig verdeeld (voldoende voor 1m2). Hiermee wordt het leder zacht in ronddraaiende bewegingen ingewreven: deze behandeling mag maximaal 2 maal per jaar worden toegepast.

 
 

3.Aniline
Dit leder heeft uitsluitend een vatverving ondergaan waardoor het uitermate soepel en zacht aanvoelt. Doordat het natuurlijk nerfbeeld behouden blijft krijgt dit leder zijn eigen karakter. Enkel huiden die vrijwel géén beschadigingen vertonen, worden op deze manier afgewerkt. Licht inwrijven met een zachte, schone doek die licht bevochtigd werd. Opgelet! Teveel vocht geeft donkere vlekken. Verder onderhoud mag aan deze leersoort niet gebeuren.

 

Verwijderen van vlekken
Verwijder vlekken onmiddellijk met vochtabsorberende tissues. Geef de vlek geen kans door te dringen. Gebruik voor het onderhoud steeds een propere doek of zeemvel dat vrij is van zeep- en detergentenresten. Voor het verwijderen van verse vlekken gebruikt u best lauw water. Hardnekkige vlekken kan U eventueel verwijderen met een doekje gedrenkt in alcohol (70%) of een zachte potloodgom. In beide gevallen doet u best eerst een test op een niet zichtbare plek van het zitmeubel. Bij twijfel raadpleegt u best een specialist.

 
 

TAURUS® leder
Is het gezinsleder bij uitstek voor uw dagelijks gebruik.
Is wonderlijk zacht en geeft een aangenaam zitcomfort.
Is een topklasse leder met een unieke beschermlaag.
Is uitermate onderhoudsvriendelijk. Geeft uw bankstel een uniek karakter en een stijlvolle uitstraling. TAURUS® leder is een gecorrigeerd leder. Door het leder eerst te schuren wordt het nerfbeeld verwijderd en bekomt men een egaal huidoppervlak. Vervolgens worden de oneffenheden opgevuld en wordt er via een speciale bewerking een nerfbeeld op het huidoppervlak aangebracht waardoor dit geëgaliseerd wordt.

      Gebruiksvoorwaarden Privacy Meubelen Gies © 2019 Designed by ICT Luc Powered by Protagonist
 
Sierkussens Tafels Matrassen Bureelstoelen Contact
Salontafels Stoelen Lattenbodems Zitzakken Openingsuren
Voetbanken Barstoelen Boxsprings Bijzet Staalkaarten
Slaapbanken Tabouretten Bedden Project Levering/Afhaling
 
Contacteer ons : 053/67.11.96