logo   Hazeleerstraat 66
9400 Okegem (Ninove)
Tel. 053/67.11.96 Gsm 0475/37.78.25
E-mail ons
 

maandag tot donderdag en zaterdag 10u-18u
zondag 13.30-18u
(uitgezonderd mei-juni-augustus-september)
vrijdag en feestdagen gesloten

 
   
   
 
  Meubelen Gies Okegem
   
 

MELAMINE (tafelblad promotafels)
Op de spaanplaat wordt onder hoge druk en hoge temperatuur een melaminefilm geperst. Deze film bestaat uit een basispapier, gedrenkt in
melaminehars. Dit papier is al dan niet van een bedrukking voorzien en kan verschillend zijn van gewicht. Een zwaarder papier kan meer hars opnemen, zodat de uiteindelijke melaminelaag ook dikker is. Bestand tegen inwerking van stoffen klasse 1 (bvb witte wijn, bier) en klasse 2 (bvb rode wijn, cola, koffie, thee)
gedurende min.16 uren.

Onderhoud : Bij lichte vervuiling de panelen reinigen met een zachte vochtige doek. Hardnekkiger vuil verwijderen met warm water en zeep of gangbare reinigingsproducten die geen schuurmiddel of corrosieve bestanddelen bevatten. Vlekken als lak, lijm, inkt, balpen, lippenstift e.d. kunnen over het algemeen verwijderd worden met organische oplosmiddelen in goed geventileerde ruimten en met de voorzorgsmaatregelen voor gebruik (bijvoorbeeld alcohol, aceton, trichloorethyleen, nitro-oplosmiddelen, benzine/benzeen). Bij hardnekkige lijm- of verfresten dient de leverancier van het product geraadpleegd te worden voor de meest geschikte oplosmiddelen. Gecondenseerde harsresten (ureum-lijmen, melamine, fenol), reactie-lijmen (epoxy, onverzadigde polyester, polyurethaan...) kunnen in verharde staat niet meer verwijderd worden. Daarom dient voor de verharding ingegrepen te worden. Na behandeling met oplosmiddelen kunnen kringen ontstaan die verwijderd worden met normale ammoniak-reinigingsmiddelen (Glassex ed.). Bepaalde oplosmiddelen zijn licht ontvlambaar of in hoge mate schadelijk voor de gezondheid; werk dus bij geopende ramen. Paraffine- en wasresten moeten eerst mechanisch verwijderd worden, zonder het oppervlak te beschadigen. De laatste resten kunnen met een warm strijkijzer en tussenliggend absorberend papier verwijderd worden. Poetsmiddelen op basis van silicone dienen niet voor het oppervlak van INTEGRALE (H.P.L.) panelen gebruikt te worden.

 

HPL(tafelblad tafels)
Hogedruklaminaat (HPL) ontstaat door opeenstapeling van met thermohardende hars doordrenkte vellen papier die onder hoge druk (8 MPa) en bij hoge temperatuur (150°) zijn gepolymeriseerd Overlay : beschermlaag geïmpregneerd met melaminehars (voor alle grafische decors) Decorpapier : door en door gekleurd bij de effen tinten of bedrukt bij de grafische decors, geïmpregneerd met melaminehars. Kern : aantal vellen kraftpapier, geïmpregneerd met fenolhars.
HPL versus MELAMINE
Slijtvastheid : HPL heeft een overlay (beschermingslaag), melamine - tenzij vloerkwaliteit- heeft dat niet. Stootvastheid/slagvastheid : HPL heeft een "backing" i.e. een harslaag, melamine niet ; het melaminepapier wordt rechtstreeks op de spaanplaat aangebracht. Prijs : HPL is gevoelig duurder dan melamine.

 

EPOXY
Onder een poederlak verstaat men een deklaag van organisch materiaal op een meestal metalen ondergrond (i.c. staal). In tegenstelling tot organische deklagen die als verf worden aangebracht ("natlak"), wordt bij poederlakken geen gebruik gemaakt van oplos- en verdunningsmiddelen. Het poeder bestaat uit een bindmiddel, pigmenten en toevoegmiddelen. Bindmiddel : i.c. thermohardende kunststof zoals epoxy, epoxy-polyester of polyester. Door middel van warmtetoevoer vindt een chemische reactie plaats, welke niet meer kan worden ongedaan gemaakt en resulteert in een niet meer smeltbare laag. Pigmenten : bepalen de kleur Versnijdingspigmenten : bepalen de vulgraad, de hardheid, de glans en de soortelijke massa. Toevoegmiddelen : bepalen de vloei en de ontgassing en voorkomen aflopen en zakkers. Proces : Ter voorbereiding van het poederlakken wordt de ondergrond ontvet en gefosfatteerd. Vervolgens wordt het poeder met behulp van een (automatisch) spuitpistool aangebracht op het object. Tot slot wordt het object verwarmt in de moffeloven : de poederdeeltjes smelten en vloeien samen tot een aaneensluitende film.
Onderhoud : Stof afnemen met een licht vochtige doek. Vet en vloeistoffen onmiddellijk opnemen met absorberend papier. Indien nodig, met een witte doek, gedrenkt in een oplossing van lauw warm water en een niet bijtend detergent, afwrijven.
CHROOM
Glanschroom weerspiegelend metaaloppervlak (glanzende blauwachtige schijn) decoratief en corrosiebestendig
MATE CHROOM (inox look)
Mat geborsteld chroom , decoratief en corrosiebestendig

 
 

GLAS
Zeefdrukken
: Door middel van de zeefdruktechniek wordt op het glas een vloeibare glasemail aangebracht. Daarna wordt het glas in een horizontale hardingsoven verwerkt tot hardglas, waarbij het glasemail versmelt met het glasoppervlak. Hierdoor is deze laag onuitwisbaar geworden.
Harden : Hardglas is thermisch voorgespannen glas en wordt vervaardigd door het glas horizontaal in een oven (liggend op rollen) tot ongeveer 620°C te verhitten en vervolgens zeer snel en gecontroleerd met lucht af te koelen. Hierdoor ontstaat in het glas een permanente spanningverdeling zodat het circa 5 maal grotere mechanische belasting en temperatuurschok kan weerstaan t.o.v. ongehard glas. Hardglas is dus niet harder maar wel sterker dan ongehard glas. Mocht het toch breken, dan valt het uiteen in ongevaarlijke kleine korrels (NEN3568), waarvan de randen meestal niet scherp zijn.
Onderhoud : Het blad steeds met de zeefdrukkant naar onder plaatsen, dus de gladde kant naar boven. De zeefdrukkant, de onderkantdus, niet met een agressief produkt reinigen. Het blad onmiddelijk 'gecentreerd' op het onderstel plaasen, daarna niet meer verleggen om sporen van de plaatsdoppen te vermijden.

 

LEDERLOOK (skai, simili, kunstleder)
Lederlook is een kunststof gehecht op textielbasis met een bijzonder fraai en natuurlijk aanzien. Het is sterk, microporeurs en uitermate soepel.
Onderhoud : Regelmatig stof afnemen met een vochtige doek. Vet en vloeistoffen onmiddelijk opnemen met absorberend papier. Indien nodig, met een witte doek, gedrenkt in een oplossing van lauw warm water en een niet bijtend detergent, afwrijven.

      Gebruiksvoorwaarden Privacy Meubelen Gies © 2019 Designed by ICT Luc Powered by Protagonist
 
Sierkussens Tafels Matrassen Bureelstoelen Contact
Salontafels Stoelen Lattenbodems Zitzakken Openingsuren
Voetbanken Barstoelen Boxsprings Bijzet Staalkaarten
Slaapbanken Tabouretten Bedden Project Levering/Afhaling
 
Contacteer ons : 053/67.11.96